Y-chromosoomonvruchtbaarheid

ja

Y-chromosoomonvruchtbaarheid

Y-chromosomen worden alleen gevonden op de korte arm van een chromosoom, of Y-chromosoom, een chromosoom dat alleen bij vrouwen voorkomt. Het is al jaren bekend dat mannen X-chromosomen hebben, maar veel onderzoek moet nog uitwijzen of mannen ook een Y-chromosoom hebben. De korte arm van het Y-chromosoom komt alleen voor in het vrouwelijke voortplantingssysteem. Mannen hebben ook een Y-chromosoom in het mannelijke voortplantingssysteem, maar het is niet duidelijk of het Y-chromosoom bij mannen voorkomt. Omdat er maar één Y-chromosoom is, geloven wetenschappers dat alle mannen een Y-chromosoom hebben, ook al hebben ze misschien geen Y-chromosoom of een zaadcel die het Y-chromosoom draagt.

Omdat er maar één Y-chromosoom is, geloven wetenschappers dat mannen met een Y-chromosoom dezelfde seksuele ontwikkeling hebben als vrouwen . Omdat mannen en vrouwen echter verschillende X-chromosomen hebben, denken sommige onderzoekers dat mannen X-gebonden seksuele ontwikkeling hebben, waarbij het Y-chromosoom afwezig is. Als een man een X-gebonden seksuele ontwikkeling heeft, dan kan hij drager zijn van de Y-chromosomen. In feite zijn de Y-chromosomen gevonden bij mannen met een Y-gebonden seksuele ontwikkeling. Er zijn natuurlijk nog veel mysteries in de Y-chromosomen en onderzoekers werken er hard aan om ze te ontrafelen.

Sommige mensen hebben gespeculeerd dat de Y-chromosomen in verband kunnen worden gebracht met bepaalde soorten kanker, met name borstkanker. Er zijn echter geen studies die deze theorie ondersteunen. Er zijn onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat de Y-chromosomen in verband kunnen worden gebracht met bepaalde soorten allergieën, zoals astma en hooikoorts. Er is een kleine hoeveelheid bewijs dat suggereert dat mannen met een Y-chromosoom-onvruchtbaarheid mogelijk lijden aan een genetische aandoening die secundaire onvruchtbaarheid wordt genoemd, waarbij ze hun Y-chromosomen hebben doorgegeven aan een partner, maar geen kind kunnen krijgen vanwege een genetisch probleem in hun sperma. Een handvol andere ziekten die zijn gekoppeld aan de Y-chromosomen zijn cystische fibrose, sikkelcelanemie en bepaalde soorten kanker.

Klik door naar de website: http://test241