De voordelen van gerecycled toiletpapier

De voordelen van gerecycled toiletpapier

CleanProduct.nl is waarschijnlijk een van de meest noodzakelijke toiletpapierproducten, maar het is ook een van de meest gebruikte. Als het om toiletpapier gaat, gebruiken mensen gewoon wat ze hebben, wat niet altijd de beste keuze is, omdat er veel schonere opties beschikbaar zijn. Regelmatig schoonmaken van toiletpapier is een belangrijk element om te voorkomen dat het vuil wordt en verkleurd.

toiletpapier

Toiletpapier is niet alleen een tissueproduct dat oorspronkelijk is ontworpen om de bodem van de toiletpot te wassen, maar het is ook een product dat in veel verschillende landen wordt gebruikt om tussen de lijnen schoon te maken, of "stippen", die op toiletpapier achterblijven nadat het is doorgespoeld. Het werd begin 1900 in de Verenigde Staten gemaakt door Arthur Miller, die het proces van het maken van de rol patenteerde. Wikipedia

Methodologie fabrikanten van toiletpapier maken hun toiletpapier uit twee hoofdcomponenten: maagdelijke pulp en houtsnippers. Virgin pulp, zoals de naam al doet vermoeden, is gemaakt van volledig natuurlijke boommaterialen. Houtsnippers worden gemaakt door een kleine hoeveelheid schors van hardhout te verwijderen (wat ook een grondstof is die bijdraagt aan ontbossing) en het hout te gebruiken om toiletpapier te maken. Het resulterende product zal, wanneer het wordt bevochtigd met water, een dunne film van papier produceren die gemakkelijk uit de toiletpot kan worden verwijderd en kan worden weggegooid.

Het schoonmaken van toiletpapier lijkt misschien een eenvoudig proces, maar het is eigenlijk heel belangrijk om de integriteit van het hoofdartikel hoog te houden. Als het hoofdartikel bevlekt of gescheurd raakt of begint te verzwakken, is het moeilijk om het goed schoon te vegen. De reden waarom dit gebeurt, is omdat overtollig vocht of dode huidcellen zich ophopen op de vezels van het hoofdartikel, wat veel lijkt op hoe vuildeeltjes vuil zijn in de vezels van de stof. Naarmate deze stukjes vuil ouder worden, verspreiden ze zuur en bacteriën naar andere delen van de stof, waardoor alles van schimmel tot vol vlekken en geuren ontstaat.

Toiletpapierfabrikanten maken hun producten van 100% gerecycled materiaal, omdat het verantwoord is om te doen. Door gerecycled plastic te gebruiken, kunnen ze één product maken dat goed is voor de aarde en goed voor de mens en tegelijkertijd een kwaliteitsproduct levert dat lang meegaat. Door nieuwe pulp en houtsnippers te gebruiken, kan het toiletpapier tot wel drie jaar meegaan voordat het moet worden vervangen. En omdat het is gemaakt van natuurlijke materialen, is de kans groot dat het er decennia lang schoon blijft uitzien en ruiken.

Omdat mensen toiletpapier gebruiken, is het belangrijk dat we eraan denken om het na onszelf op te halen. Als we niet voor ons milieu zorgen, kunnen we tonnen onnodig afval naar de stortplaatsen brengen en tegelijkertijd bijdragen aan het probleem van ontbossing. Als u toiletpapier heeft, kunt u het milieu helpen beschermen en toch het gemak hebben van wegwerpproducten.

Klik op de link: https://cleanproduct.nl/