Hoe ik een conflict op het werk heb – wat moet ik doen?

Ik heb een conflict op het werk

Hoe ik een conflict op het werk heb – wat moet ik doen?

Als je een arbeidsconflict hebt op je werk, weet je misschien dat dit op verschillende manieren kan worden opgelost. U kunt ervoor kiezen om alleen met uw werknemers te onderhandelen, een bemiddelaar in te huren of u kunt gebruikmaken van het juridische systeem. Maar de beste manier om een conflict op het werk op te lossen, is door een combinatie van alle drie deze benaderingen. De drie dimensies van deze gelaagde piramide zijn: ten eerste de bredere context waarin het conflict zich afspeelt; ten tweede, specifieke strategieën van derden die gericht zijn op het oplossen van het conflict; en ten derde de relaties tussen alle betrokken partijen op het werk. Elk van deze dimensies heeft een andere impact op uw vermogen om uw arbeidsconflict op het werk op te lossen.

De eerste twee dimensies bieden u een kans om een alomvattend beeld te krijgen van wat het probleem is, evenals een kans om de reeks aanvaardbare oplossingen te definiëren mediator arbeidsconflict. Uw pogingen om een arbeidsconflict op het werk op te lossen, moeten rekening houden met zowel uw begrip van de betrokken problemen als het perspectief van degenen die er het meest door worden getroffen. Als u bijvoorbeeld weet dat er op uw werkplek rassendiscriminatie plaatsvindt, maar u vindt dat niet gerechtvaardigd, moet u de middelen van bemiddeling gebruiken om te proberen vast te stellen waarom het gedrag plaatsvindt. Door gebruik te maken van de professionele begeleiding van een mediator kunt u uw rassendiscriminatie wettelijk aan de kaak stellen.

In de derde dimensie kan de relatie tussen alle betrokken partijen op het werk een grote rol spelen bij het bepalen van de uitkomst van uw conflict. Hoe meer je de persoonlijke perspectieven en gevoelens van alle betrokken partijen begrijpt, hoe groter de kans dat je een soort compromis kunt bereiken. Lukt het je niet om dit te doen, dan kan het mediationproces je helpen een middenweg te vinden waar niemand helemaal tevreden is, maar iedereen relatief tevreden. Dit kan u helpen sneller een oplossing te vinden dan wanneer u zelf probeert op te lossen.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: The Oak Tree Mediators