Een huis kopen – Tips voor het kiezen van een makelaar

Makelaar

Een huis kopen – Tips voor het kiezen van een makelaar

Als u van plan bent een huis te kopen, kunt u een makelaar inschakelen. Deze professionals zijn opgeleid in het proces van aan- en verkoop van woningen. Hoewel het werk van een makelaar belangrijk is, moet u rekening houden met uw eigen vereisten. Een aankoopmakelaar is gespecialiseerd in het vinden van de beste koopwoningen in de door u gewenste buurt. Zij kunnen u vertellen wat u kunt verwachten en wat realistisch is Maastricht ijverig. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een makelaar:

a. Schakel een makelaar in met meerdere makelaars. Hierdoor kunt u kiezen tussen drie of meer makelaars gevestigd in verschillende delen van dezelfde postcode. Zo bestrijken ze een groter gebied. Het nadeel is dat u uiteindelijk een hogere commissie betaalt als een enkele agent de hele verkoop afhandelt. Wel is het mogelijk om te onderhandelen met een makelaar met meerdere makelaars. Hoewel de laatste optie misschien duurder lijkt, is het het overwegen waard.

b. Zorg ervoor dat de makelaar waar u mee te maken heeft eerlijk is. Als je je eigen huis verkoopt, bekijk dan de vastgoedpagina's in je plaatselijke krant. Zoek ook online naar prijzen voor verkocht onroerend goed. Wees op uw hoede voor websites die prijzen voor eigendommen vermelden zonder de voorwaarde te specificeren. De prijs waarvoor het onroerend goed is verkocht, betekent niet dat het nog steeds de moeite waard is om te kopen. Op deze manier kunt u gazumping vermijden – wanneer een eigendom niet wordt verkocht voor het bedrag waarvoor u het heeft vermeld, kunt u een betere deal krijgen.

Meer weten? Klik dan hier: Dave Crolla