10 eigenschappen van een geweldige leider

Wat is persoonlijk leiderschap?

10 eigenschappen van een geweldige leider

Wat is persoonlijk leiderschap? Een van de modewoorden van deze tijd is 'persoonlijk leiderschap'. Toch valt er veel te onderscheiden van 'persoonlijk' en 'leiderschap'. Leider is hier de drijvende kracht achter een idee, programma of een actie van mensen op zijn werkplek die het waar kunnen maken.

Eén belangrijk ding viel ons echter op: de tien eigenschappen van een groot leider. De tien eigenschappen van een groot leider zijn integriteit, creativiteit, motivatie, integriteit, delegatie, assertiviteit, zelfvertrouwen, zelfsturing, zelfredzaamheid en assertiviteit. Blijkbaar hebben deze eigenschappen geweldige leiderschapsvaardigheden die men kan aannemen zonder enige formele training Sinds 2004 partner in persoonlijke groei! – Anker & Kompas

Anker & Kompas

Clicky

WhatsApp ons

1
Stel je vraag via WhatsApp
Powered by Join.chat. Ook kan men deze leiderschapsvaardigheden verwerven door simpelweg 'de praatjes te maken'.

Uit onderzoek blijkt dat er een sterk verband bestaat tussen persoonlijkheid en gedrag, en persoonlijkheid en houding. Het is dus niet verwonderlijk dat er zo'n enorme kloof is tussen het succes van een persoon in banen bij het bedrijfsleven en het succes van een persoon in academische banen. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een betere persoonlijkheid en houding hoger scoren dan mensen met persoonlijkheid en houding die minder succesvol zijn in academische banen. Interessant is dat ook is ontdekt dat de meeste bedrijfsleiders hoger scoren dan hun collega's op academische gebieden, ondanks betere academische records.

Informatie over dit onderwerp: https://www.anker-kompas.nl/